tirsdag 14. november 2017

                                                   Frankmovangens Langbein - Norsk Utstillingschampion (NUCH)

Eier av Langbein, Arild Skeivik, hadde et mål for høstsesongen, å få 1.ak på hunden. De har hatt mange treningsøkter, dressurøkter, flere dager jakt - så pass at eier måtte innse at selv topptrente individer trenger hvile. De lykkes ikke på høyfjellet - og lavland, Langbein var rett og slett noe for tøff i reisen og skulle ta de med vinger og to bein. Da rugdesesongen startet hadde de nye økter og Langbein viste fin evne å tilpasse seg terrenget. Som den eminente viltfinneren han er, så ordnet han flere fuglearbeid og skaffet seg med det mye erfaring.

Under årets skogsfuglprøve i Kvinesdal ble Langbein startet tre dager. Han fant rugde alle dagene og fikk premier så det holdt. Fredag og lørdag ble det 2. ak - søndag klinket han til med to fuglearbeid, solide søkskvaliteter og ble tildelt 1ak. Langbein ble kåret til prøvens beste hund. Han kan nå titulere seg som NUCH og så kan det søkes NESK om å få han godkjent som avlshund. Ikke verst det før fylte 3 år. Nå blir det mer jakt og forhåpentligvis mange flotte opplevelser. Arild har i tillegg to pointere som begge er NUJCH og som har måtte finne seg i at denne høsten er den en annen som prioriteres. Rett og slett gjøres klar for framtidige oppgaver og utfordringer. Gratulerer med resultater og championat.

1 kommentar:

  1. Hei Tor Bernard! Flott blogg du har og gode ord om både folk og fe. Du var vel den siste i heile verden som eg trudde hadde blogg, men veldig gøy å lese!

    Mvh Olav

    SvarSlett