tirsdag 16. april 2013

Barentsviddas Donald - en utrolig flott og staselig pointer hannhund med et fantastisk godt og trivelig gemytt.  Ingen lyd, stress eller krangling - tvers igjennom godheten selv.

Donald som eies av Arild Skeivik, har vært med meg mye på fjellet i vinter.  Vi har snørekjørt, pratet sammen om dressur. Han har virkelig fått røynt seg i ulike terreng og på vekslende vinterføre.  Slettes ingen pingle i litt ruskevær. Donald har vist seg som en god viltfinner, er flink til å ta vare på sjansene sine og har flotte presise fuglearbeid.  Som  bildet viser er han stilfull og vakker i stand.

Jeg startet Donald en dag under den første vinterprøven på Hovden i år.  Vekslende og til dels svært tunge føreforhold som han taklet så bra at han fant fugl to ganger - behandlet dem og situasjoene på en prima måte og fikk tildelt 1. uk.  Spesielt var det moro å se han i sitt andre fuglearbeid hvor han "fikk strålen" i bratt li - løftet hodet og trakk ann til flott stand for rype som satt helt på toppen at skråningen. Donald fikk flott omtale fra dommerne og flere av deltakerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar